Наука про любов

Що таке наука про любов?

Автор:  iChum
2021-06-24


Хоча любов вже давно є темою для філософів і поетів, є справжня наука яку варто вивчити. На закоханість впливають величезні вимірні зміни у біохімії мозку. Наука виділила три основних складових любові, кожна з яких обумовлена унікальною сумішшю хімічних речовин в мозку людини.

  1. Як у чоловіків, так і у жінок похіть регулюється як естрогеном, так і тестостероном.
  2. Потяг викликається адреналіном, дофаміном і серотоніном - тими ж хімічними речовинами, які вивільняються при захоплюючих нових відчуттях.
  3. Довгострокова прихильність регулюється абсолютно іншим набором гормонів і хімічних речовин мозку - окситоцином і Вазопресином, які сприяють встановленню зв'язку.

Цікаво, що окситоцин відомий як гормон обіймів і є гормоном, який підтримує зв'язок між матір'ю і дитиною. Кожна з цих хімічних речовин діє в певній частині мозку, впливаючи на жадання, потяг і прихильність.

Наука також показала, що в деяких випадках процес закоханості можна прискорити. У невеликому дослідженні випробовувані, які впродовж 30 хвилин глибоко розмовляли з абсолютно незнайомою людиною, а потім дивилися один одному в очі в течію чотирьох хвилин, відчували глибоку і стійку прихильність. Одна пара навіть вийшла заміж!

Трохи детальніше Ви можете дізнатися з статті від новинного порталу BBC



^